Nyheter

John Scofield Trio til Nord-Norge

Det nordnorske jazzpublikummet kan få oppleve John Scofield trio i intimt format når gitaristen besøker hele fem klubber i landsdelen denne uka. Turneen starter i Brønnøysund 30. oktober før den går videre til Mo i Rana, Tromsø, Vadsø og Bodø.

Nordnorsk Jazzsenter presentere en av vår tids viktigste jazzgitarister, John Scofield, for det nordnorske publikummet. Scofield er en av verdens ledende på sitt felt og mang en musikkelskers store helt. Denne gang med sin originale trio bestående av Steve Swallow på bass og Bill Stewart på trommer. Dette er en sjelden mulighet til å få oppleve John Scofield Trio i et så intimt format på 5 klubbscener i landsdelen.

John Scofield har en unik gitarstemme. På samme måte som Bill Frisell og Pat Metheny har han utviklet en egen identitet på gitaren som ikke ligner noen andres. Musikalsk har han vært innom RnB, Blues og Funk, og post-bob vokabularet til Scofield kan overraske selv den mest drevne jazzlytter.

Det tre gode venner med svært lang fartstid som entrer scenene i Nord-Norge på denne turneen – gitarist John Scofield, bassist Steve Swallow og trommeslager Bill Stewart. Det slår gnister når de tre kommer sammen. De spiller tette, sammensveisede konserter bestående av både jazzstandarder og originale komposisjoner. Det er mer enn bare en samling låter – trioen spiller essensen av jazz, og representerer det som har holdt jazzen vital siden starten.

Turnerute:
30. oktober – Brønnøysund
31. oktober – Mo i Rana
1. november – Tromsø
2. november – Vadsø
3. november – Bodø

Sjekk ut; www.johnscofield.com

Ta kontakt med Nordnorsk Jazzsenter v/ daglig leder, Ulla-Stina Wiland, 92645905 eller produsent Brynjar Rasmussen, 95834270 for ytterligere informasjon og spørsmål.

Fra forsiden

Nyheter

Uke 44: Flukten

Det som startet som en jam mellom venner har nå blitt til en av Norges favoritt jazzgrupper! Flukten har siden bandets oppstart rukket å spille hele 30 konserter både i og utenfor Norge. Debutalbumet “Velkommen håp” fra 2021 – har høstet lovord blant landets jazzkritikere. Morgenbladets anmelder skriver at det“… oser av grensesprengende frihetssøken og […]

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!