Nyheter

Turne med The night of the storytellers quartet

Nordnorsk Jazzsenter (NNJS) har i samarbeid med Smeltedigelen hentet opp saksofonisten Enzo Favata fra Sardinia til Nord-Norge, denne gangen med to hans absolutte favorittmusikere; UT Gandi på trommer og Marcello Peghin på gitar. I tillegg får de med seg den nordnorske bassisten Dag Erik Pedersen, som har lang fartstid fra en rekke band og prosjekter. Sammen presenterer de ”The night of the storytellers”.

Sist gang Favata besøkte Nord-Norge, høstet han strålende kritikker og det var nå på tide å få høre mer fra Favata og hans medmusikere. Musikken spenner seg fra improvisert jazz, innom kammermusikk og Sardinsk folkemusikk – og de klarer en å skape en helhet i lydbilde som gir frysninger på ryggen.

Enzo Favata er en av de fremste på sine instrumenter og har turnert over hele verden med over 2000 konserter. Han har en rekke innspillinger bak seg, og har jobbet med blant andre Dino Saluzzi, Miroslav Vitous, Dave Liebman, Omar Sosa, Django Bates, Enrico Rava, Voyage en Sardaigne med Metropole Orkestestra og Art Ensemble of Chicago. I 2009 turnerte han i Norge med Mediterranean Meeting og Miroslav Vitous, som også var en samarbeid mellom Smeltedigelen og NNJS.

På konserten får vi høre den klare lyden i Enzo Favatas saksofoner, som blandes med lydbildet i den harmoniske og melodiske 10-strengs gitaren til Marcello Peghin, støttet av en frisk og rytmisk bass. Gitarist Marcello Peghin har gått i skole hos Egberto Gismonti og Leo Brouer, og mikser det lyriske med sin komplekse harmoniske arkitektur. Trommeslager UT Gandhi er allerede kjent i Nord-Norge, etter turneer med Favata og Vitous i 2009. Han er regnet som en av Italias beste trommeslagere.

Youtube; http://www.youtube.com/watch?v=IbDPvnlPb1c

Turnerute;

24. oktober        Forum for scenekunst, Kjøllefjord

25. oktober        Tromsø jazzklubb

27. oktober        Smeltedigelen Musikkfestival, Mo i Rana

Ta kontakt med Nordnorsk Jazzsenter v/ daglig leder, Ulla-Stina Wiland, 92645905 eller produsent Brynjar Rasmussen, 95834270 for ytterligere informasjon og spørsmål.

Fra forsiden

Nyheter

Uke 44: Flukten

Det som startet som en jam mellom venner har nå blitt til en av Norges favoritt jazzgrupper! Flukten har siden bandets oppstart rukket å spille hele 30 konserter både i og utenfor Norge. Debutalbumet “Velkommen håp” fra 2021 – har høstet lovord blant landets jazzkritikere. Morgenbladets anmelder skriver at det“… oser av grensesprengende frihetssøken og […]

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!