Nyheter

Henning Gravrok Band og Håvar Bendiksen solo til Sardinia

HENNING GRAVROK BAND er invitert til jazzfestivalen Musica Sulle Bocche på Sardinia, i Italia. Lørdag 1. september spiller de på en fantastisk utescene i byen Santa Teresa. Fredag 31. august holder gitarist Håvar Bendiksen en solokonsert under samme festival. Dette er andre gangen Nordnorsk Jazzsenter samarbeider med festivalen, i fjor var det Arctic Mood og Jørn Øien Trio som spilte under festivalen.

Saksofonisten Henning Gravrok har i mange år vært en av Nord-Norges mest markerte musikere, komponister og arrangører. I flere tiår har han satt sterke spor etter seg med sinn musikk og sitt spill. Svært mange har i disse årene ønsket å samarbeide med Gravrok nettopp på grunn av hans særegne kvaliteter på sitt felt, der han også har vært en sterk kunnskapsformidler og mentor for mange. Gravrok har mottatt flere priser og har fått statens arbeidsstipend både som musiker og komponist. I 2010 var han en av to musikere som ble tildelt statens garantiinntekt for kunstnere.

Henning er i storform og vil presentere sine komposisjoner med sitt band som består av: Pianist Eivind Valnes, gitarist Håvar Bendiksen, bassist Bjørn Alterhaug og perkusjonist Arnfinn Bergrabb. Dette er musikere som får frem det beste i Gravrok sin musikk og bringer den ut på en varm, elegant og til tider dristig måte. Som Erling Wicklund(NRK) sa om Gravrok’s siste utgivelse ”Q”; ”Dette er en forfriskende nordavind vi ikke ville vært foruten”.

Kontaktinfo;

Nordnorsk Jazzsenter, ved produsent Brynjar Rasmussen. Mobil 9583 4270.

Fra forsiden

Nyheter

Uke 44: Flukten

Det som startet som en jam mellom venner har nå blitt til en av Norges favoritt jazzgrupper! Flukten har siden bandets oppstart rukket å spille hele 30 konserter både i og utenfor Norge. Debutalbumet “Velkommen håp” fra 2021 – har høstet lovord blant landets jazzkritikere. Morgenbladets anmelder skriver at det“… oser av grensesprengende frihetssøken og […]

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!