Nyheter

Women in Jazz under Varangerfestivalen med Frøydis Grorud, Torun Eriksen, Dee Dee Birgdewater og Aggie Frost

Nordnorsk Jazzsenter har dette året ansvar for seminaret ”Kvinner i jazz”, som er en del av Music on Top. Det er plukket ut 8 unge kvinner fra Sverige, Finland og Norge som igjennom tre dager skal jobbe og hente inspirasjon fra gode profilerte og etablerte kvinnelige artister. Vi er svært glade for at vi har fått Frøydis Grorud og Torunn Eriksen til å lede dette seminaret. Dette er to artister som har sine egne karrierer men som også har tatt ut potensialet i hverandre igjennom samarbeid. Det er veldig hyggelig å kunne legge den første ”Women in Jazz”-samlingen til Vadsø og Varangerfestivalen.

FRØYDIS GRORUD:

Frøydis er utdannet ved Agder musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole. Frøydis er en allsidig musiker og trakterer flere båseinstrumenter, men det er som saksofonist hun er mest kjent. Hun har markert seg sterkt i flere sjangere og listen over artister hun har samarbeidet med er lang. Man kan nevne Trio de Janeiro, Peter Jøback, Secret Garden og Torun Eriksen for å vise spennet i sjangere hun opererer i. Frøydis har i flere år vært fast musiker i NRK-programmet Beat for Beat og har gjennom dette programmet vært et godt forbilde for andre kvinnelige instrumentalister.

TORUN ERIKSEN:

Torun Eriksen debuterte med albumet ”Glittercard” på Jazzland i 2003. Hun har siden den gang markert seg som særegen stemme med et stadig voksende publikum på den norske og utenlandske musikkscene. Torun er utdannet ven Nordisk Institutt for scene og studio.

DEE DEE BRIGDEWATER:

Dee Dee Bridgewater er uten tvil en av verdens mest ettertraktede jazzvokalister. Med sin unike formidling har hun vunnet et stort publikum verden over. Det er med stolthet og spenning at Kvinner i Jazz, med god hjelp av Varangerfestivalen, inviterer deltakerne til en eksklusiv masterclass med Dee Dee Brigdewater.

AGGIE E PETERSON:

Aggie E Peterson er musiker og sanger som spiller elektronisk pop i bandet Frost, som til å begynne med var hennes soloprosjekt men utviklet seg etter hvert til å bli et samarbeid mellom henne og Per Martinsen. Aggie har en rekke album bake seg, blant annet har hun og Martinsen gitt ut to album sammen som Frost, «Melodica» og «Love! Revolution!». De har gitt ut musikk i USA, Kina, Japan og Europa, og har nytt album på gang i år. Peterson jobber også med andre prosjekter, så som låtskriving for andre artister, komponering av musikk til film, radio og barne-tv! Hun har også gjort en del prosjektledelse innen kultur (GramArt, By:Larm, Ordkalotten Int. Litteraturfestival). Hun skal holde seminar for deltakere der hun forteller om hvordan hun ser på dagens musikkbransje i forhold til sin karriere og sine prosjekter.

MUSIC ON TOP:

Prosjektet Music On Top gjennomføres som et samarbeid mellom de tre nordnorske fylkeskommunene Troms, Nordland og Finnmark, Norrbotten Läns Landsting og Oulu kommune. Målet er å styrke musikksamarbeidet på Nordkalotten. Prosjektet eies av Norrbotten Big Band i Sverige, i samarbeid med Oulu Sinfonia og Oulun konservatorio i Finland og Kultur i Troms, Musikk i Nordland, Scene Finnmark og Nordnorsk Jazzsenter. Music On Top er et av Nord-Europas største EU-prosjekter innenfor kulturområdet.

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]