Nyheter

Arve Henriksen til Nord-Norge i april!

ARVE HENRIKSEN

TIDSSONER FOR TROMPET & TREVERK

ARVE HENRIKSEN

TIDSSONER FOR TROMPET & TREVERK

 ARVE HENRIKSEN – trompet-vokal
NILS ØKLAND – hardingfele, viola d’amore, fele
GJERMUND LARSEN – hardingfele, fele
SVANTE HENRYSON – cello
MATS EILERTSEN – kontrabass
TORD KNUDSEN – videokunstner
GEIR ØSTENSJØ – lyddesign

Musikken skapes i møtene mellom musikerne og menneskene rundt dem – i fortid, nåtid og framtid. Tidssoner og konstellasjoner er avgjørende for hva publikum får høre, sier Arve Henriksen om materialet han nå utarbeider sammen med sine medmusikere.

Resultatet kan man høre her;

tirsdag 17. april på Sortland, arr: Sortland jazz- og viseklubb – NB! Support Steinar Kjeldsen Kvartett

onsdag 18. april i Bodø, arr: Ad lib jazzklubb

tirsdag 24. april i Harstad, Harstad Kulturhus

Arve Henriksen er musikeren alle ønsker å jobbe med. Han har den ærefulle merkelappen ”en av norsk jazz’ mest særpregede stemmer”, med sin helt personlige og unike behandling av toner og musikk. Etter å ha medvirket på mer enn hundre plateutgivelser er han en av landets mest framtredende og etterspurte trompetister, både i Norge og internasjonalt.

I regi av Rikskonsertene har Arve Henriksen fått frie tøyler til å skrive ny musikk i samarbeid med musikerne i strykekvartetten – som han har håndplukket fra ”øverste hylle” til dette prosjektet. Det å spille med en strykekvartett er en idé trompetisten har båret på lenge. Det har tatt mange år å finne fram til et strykekonsept som han føler seg hjemme i, og når endelig alle brikker falt på plass, var det med musikere han tidligere har spilt med i ulike settinger.

Som Arve selv sier: ” Med dette laget av mennesker kommer dette til å bli vel verdt å få med seg. Jeg gleder meg allerede!”

Turneen er i regi av Rikskonsertene

Fra forsiden

Nyheter

Uke 44: Flukten

Det som startet som en jam mellom venner har nå blitt til en av Norges favoritt jazzgrupper! Flukten har siden bandets oppstart rukket å spille hele 30 konserter både i og utenfor Norge. Debutalbumet “Velkommen håp” fra 2021 – har høstet lovord blant landets jazzkritikere. Morgenbladets anmelder skriver at det“… oser av grensesprengende frihetssøken og […]

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!