Nyheter

Henning Gravrok Band på turne i Nord-Norge

Saksofonisten Henning Gravrok legger ut på turné 22. mars og besøker Stamsund, Vadsø og Kjøllefjord.

Henning Gravrok Band på turne i Nord-Norge!

Henning Gravrok – saksofon Eivind Valnes – piano Børge Petersen-Øverleir – gitar Bjørn Alterhaug – bass Arnfinn Bergrabb – perkusjon

Saksofonisten Henning Gravrok har i mange år vært en av Nord-Norges mest markerte musikere, komponister og arrangører. I flere tiår har han satt sterke spor etter seg med sin musikk og sitt spill. Svært mange har i disse årene ønsket å samarbeide med Gravrok nettopp på grunn av hans særegne kvaliteter på sitt felt, der han også har vært en sterk kunnskapsformidler og mentor for mange. Gravrok har mottatt flere priser og har fått statens arbeidsstipend både som musiker og komponist. I 2010 var han en av to musikere som ble tildelt statens garantiinntekt for kunstnere.

Gravrok er i storform og klar for ny turne, der han vil presentere sine nye komposisjoner med sitt faste band som består av: pianist Eivind Valnes, gitarist Børge Petersen-Øverleir, bassist Bjørn Alterhaug og perkusjonist Arnfinn Bergrabb. Dette er musikere som får frem det beste i Gravrok sin musikk og bringer den ut på en varm, elegant og til tider dristig måte.

Som Erling Wicklund (NRK) sa om Gravroks siste utgivelse «Q»; «Dette er en forfriskende nordavind vi ikke ville vært foruten.»

Henning Gravrok Band spiller følgende steder: 22. mars Stamsund (Figurteateret i Nordland) Arr. klubben FOT 23. mars Vadsø (Et Kult Sted) Arr. Vadsø Jazzklubb 24. mars Kjøllefjord (Hotel Nordkyn) Arr. Kulturkontoret

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.