Nyheter

DANSK-NORSK JAZZMØTE I NORD

DANSK-NORSK JAZZMØTE I NORD
Majken Christiansen & Øystein Norvoll på turné 1.-3. mars

I helgen møtes en københavner en tromsøværing til jazzdyst: Sangerinnen Majken Christiansen og gitaristen Øystein Norvoll drar på tur til Sortland, Finnsnes og Tromsø – og fremfører swingjazz og bossa nova av ypperste klasse.

Noe av ideen er å knytte musikalske bånd mellom Danmark og Norge. Øystein og Majken har ikke møtt hverandre før, men har hørt hverandres plater og har et felles repertoar; både egenkomponert, amerikansk og dansk. Dessuten har de lang trening i å improvisere.

Majken Christiansen
synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, fortolker og formidler hun de klassiske tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning. De siste 20 årene har hun vært Københavns mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter i Skandinavia, har spilt inn fire CDer i eget navn, og har fått egen dansk fankkubb! I Norge har hun bl.a. vært solist med Georgie Fame, Kåre Conradi, Bodil Niska, Morten Gunnar Larsen, Magnolia Jazzband, The Sinatra Songbook, Sandvika Storband, Nordnorsk Storband, Vesterålen Storband og Sortland Jazzband.

Øystein Norvoll er en av Norges ledende jazzgitarister, en personlighet i jazzmiljøet i Nord-Norge, en mester til å spille jazz og bossa nova med sangerinner (Bossa Nordpå) og er en kollektiv musiker med et stort repertoar. Han er blant annet inspirert av gitarister som Jim Hall og Barney Kessel, og har turnert med internasjonalt kjente jazzmusikere som Randy Johnston og Louis Stewart.
Øystein er en gammel kollega av bandets trommeslager Torstein Ellingsen, som bl.a. er kjent fra gruppen The Real Thing.

Majken har holdt konserter i Sortland før, men det er første gang hun synger på Finnsnes og i Tromsø. Med seg har hun sitt faste norske komp: Ove Billington (piano), Stig Hvalryg (kontrabass) og Torstein Ellingsen (trommer).
Turné i nord
1. mars kl 20.30 – Sortland, Rødskolen

2. mars kl 20.00 – Kulturhuset Finnsnes

3. mars kl 20.00 – Tromsø jazzklubb

Nettside
www.myspace.com/majkenjazz

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]