Nyheter

Hayden Powell på turne i Nord-Norge

I morgen starter Nordnorsk Jazzsenters første turné i 2012! Hayden Powell besøker Brønnøysund, Mo i Rana, Bodø, Tromsø og Vadsø.

Hayden Powell har i løpet av de siste årene vist seg som en av de mest spennende unge jazztrompeterne her til lands. Nylig befestet han posisjonen med en debutplate i eget navn. På albumet The Attic hadde han med seg noen av Norges mest spennende jazzmusikere: Eyolf Dale (piano), Jo Skaansar (kontrabass), Erik Johannesen (trombone) og Tore Brunborg (saksofon), samt nederlenderen Jasper van Hulten på trommer. Bandet er godt forankret i akustisk og melodisk jazz, men har et årvåkent blikk fremover og trekker inspirasjon fra avantgardister så vel som fra tradisjonell jazz. Hayden Powell har høstet strålende kritikker i media, og på releasekonserten på Nasjonal Jazzscene, Victoria i september var det fullsatt hus og stormende jubel. Høsten 2011 gjennomførte bandet en releaseturné på Nordvestlandet, og i løpet av 2012 vil resten av landet få besøk av Powell og hans medmusikanter.

Hayden Powell er jazztrompetist og komponist med base i Oslo. Han har en bachelorgrad fra jazzlinja i Trondheim, og fullførte en mastergrad i uøtvende jazz ved Norges Musikkhøgskole våren 2011. I tillegg til sitt eget band spiller han også i en lang rekke andre konstellasjoner, som Magic Pocket, Trondheim Jazz Orchestra, Iro Haarla, Solfrid Molland og Jens Carelius. I løpet av det siste året har han også vært ivrig på plateutgivelser, og har i tillegg til sitt eget album vært medvirkende på kritikerroste album som Magic Pocket & Morten Qvenild– The Katabatic Wind, Jens Carelius – The Architect, Trondheim Jazz Orchestra & Magic Pocket – Kinetic Music og Solfrid Molland – Katedral For Tapte Drømmer.

I februar tar Powell med seg musikerne sine og legger ut på turné i Nord-Norge i regi av Nordnorsk Jazzsenter. I perioden 7-11. februar vil bandet besøke Brønnøysund, Mo i Rana, Bodø, Tromsø og Vadsø, hvor Powell garanterer en utadvendt og kreativ konsertopplevelse. Etter en konsert i Molde høsten 2011 trillet avisa en 6-er på terningen og kunne rapportere følgende: «Torsdag kveld fikk heimepublikumet i Molde et fantastisk bevis for Powells skaperevne, hans varme tone, en rytmikk og et nærvær i samspill som rett og slett var magisk». Det er altså all mulig grunn for å få med seg denne konserten!

Eyolf Dale er pianist og komponist bosatt i Oslo. Han har nylig fullført en mastergrad ved Norges Musikkhøgskole og er nå aktiv som utøvende musiker. Dale er den ene halvparten av duoen Albatrosh, som ga ut sitt tredje album i november 2011. Tidligere i 2011 ga han også ut sitt soloalbum Hotel Interludes til strålende anmeldelser i pressen. Jo Fougner Skaansar er jazzbassist fra Lillehammer. Han har studert på jazzlinja ved NTNU i Trondheim og tatt mastergrad ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, hvor han ble uteksaminert i 2010. I 2010 ga han ut albumet Den Blåaste Natt med tekster av bl.a. Edvard Hoem. Per Oddvar Johansen burde være kjent for de fleste som har fulgt med på norsk jazz de siste 20 årene, gjennom grupper som Close Erase, Christian Wallumrød Ensemble og The Source.

Klikk her for Hayden Powells hjemmeside.

For pressebilder, se her.

Turnérute:

7. februar BRØNNØYSUND Brønnøy jazzforum

8. februar MO I RANA 4/4 Forum for takt og tone

9. februar BODØ Ad lib jazzklubb

10. februar VADSØ Vadsø jazzklubb

11. februar TROMSØ Tromsø Jazzklubb

For mer info kontakt Nordnorsk Jazzsenters produsent, Brynjar Rasmussen på tlf. 7552 2426/ 9583 4270 eller send mail til nnjs@nordnorskjazzsenter.no

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]