Nyheter

Nordlysfestivalen i Tromsø byr på flere godbiter for jazzelskere

JAZZKONSERTER PÅ NORDLYSFESTIVALEN

Årets Nordlysfestival inneholder mange gode jazzkonserter i tidsrommet 27.januar til 1.februar. Dette er noen av høydepunktene:

Jaga Jazzist, fredag 27. januar kl 21:30, Studenthuset Driv

Norges beste nu-jazzband opererer i skjæringspunktet mellom jazz, rock og elektronika. Med Mathias Eick (trp, bass), Marcus Forsgren (git.), Even Ormestad (bass, keyb.), Andreas Mjøs (vibrafon, div.), Line Horntveth (tuba), Martin Horntveth (trommer), Lars Horntveth (treblås, git.), Øystein Moen (keyb.), Erik Johannessen (trb). Kr 250/200 (medlem av Tromsø Jazzklubb)/150 (student).

Hilde Louise Asbjørnsen, lørdag 28. januar kl 21:30, Studenthuset Driv

Asbjørnsen har 6 kritikerroste jazzplater bak seg, og kombinerer jazz, soul og kabaret til et særegent, elegant og kraftfullt uttrykk. Med seg til Tromsø har hun musikerne Anders Aarum (piano), Svein Erik Martinsen (gitar), Jens Fossum (kontrabass), Klaus Blomvik (trommer), Atle Nymo (saksofon) og Ole Jørn Myklebust (trp). Kr 250/200 (medlem av Tromsø Jazzklubb)/150 (student).

Larry Carlton, 29. januar kl. 21:00: Larry Carlton er en av verdens ledende gitarister, og jobber i krysningspunktet mellom rock, jazz og blues. Han er særlig kjent fra det legendariske bandet Steely Dan og fra samarbeid med artister som. James Taylor, Joni Mitchell, Billy Joel og Michael Jackson. Carlton har fått fire Grammypriser for soloplatene sine, og jobber også som låtskriver, studiomusiker og produsent for kjente artister. Han har et særpreget spill med mye rytmikk, blues og en varm gitarklang som har inspirert gitarister i tiår. Les mer på http://nordlysfestivalen.no/no/festival12.html?cid=15. Konsertsted: KulturHuset i Tromsø/Nordlysfestivalen. Pris kr 350/250 (student).

Larry Carlton spiller sammen med Tromsø storband i tillegg til at han har med sin egen kvartett. Den består av Larry Carlton  på gitar, Travis Carlton på bass, Gene Coye på trommer og Dennis Hamm på keyboard.

Mike del Ferro Quintet tirsdag 31. januar på KulturHuset

Et nederlandsk/fransk/norsk prosjekt initiert av tromsøbaserte Ola Asdahl Rokkones (saksofoner) og frontfigur Mike del Ferro, en ettertraktet pianist, komponist og arrangør som har turnert i over 90 land. Med i bandet er Anne Paceo, vinner av prestisjetunge «Victoires du Jazz 2011», Dag Okstad (bass) og Ole Jørn Myklebust (trompet). Kr 225/180 (medlem av Tromsø Jazzklubb)/150 (student).

Tirtha, onsdag 1. februar på KulturHuset

Jazztrio med Vijay Iyer i spissen, pianisten som ble kåret til «The 2010 Musician of the year» av Jazz Awards og hyllet av DownBeat for Grammynominerte Historicity. Prasanna (git.) og Nitin Mitta (tablas) utgjør resten av bandet, som fusjonerer tradisjonsmusikk og improvisasjon med amerikansk jazz og internasjonal samtidsmusikk. Kr 225/180 (medlem av Tromsø Jazzklubb)/150 (student).

 

Billetter kan kjøpes på www.nordlysfestivalen.no, på Aurora Billett i Tromsø tlf. 820 01 330 og i døra ved hver konsert. Mer informasjon om festivalen og konsertene på www.nordlysfestivalen.no

Fra forsiden

Nyheter

Uke 44: Flukten

Det som startet som en jam mellom venner har nå blitt til en av Norges favoritt jazzgrupper! Flukten har siden bandets oppstart rukket å spille hele 30 konserter både i og utenfor Norge. Debutalbumet “Velkommen håp” fra 2021 – har høstet lovord blant landets jazzkritikere. Morgenbladets anmelder skriver at det“… oser av grensesprengende frihetssøken og […]

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!