Nyheter

Jørn Øien Trio i Russland

Pianist Jørn Øien og hans trio turnerer i disse dager i Russland, i regi av Nordnorsk Jazzsenter. Jørn Øien Trio skal gjøre tre konserter i St. Petersburg i tillegg til én konsert i Moskva.

Jørn Øien, opprinnelig fra Narvik, er en av Norges mest anerkjente pianister. Hans siste trioplate, “Digging in the Dark”, ble kåret til årets trioutgivelse i Norge i 2010. All musikk er skrevet av Jørn selv og med seg har han Per Zanussi på bass og Per Oddvar Johansen på trommer. Digging in the Dark er et dypt lyrisk album, men den drivende kraften i denne musikken er musikerne vilje til å ta risiko, ofte balanserer på kanten av avgrunnen. I flytende samspill med Per Zanussi og Per Oddvar Johansen, blander Øien komponert og improvisert musikk, lage kunst som svinger fra det ekstatiske til det asketiske.

Etter strålende kritikker her hjemme, har Nordnorsk Jazzsenter i høst invitert dem med til Sardinia og nå til Russland. Denne turneen er et ledd i Nordnorsk Jazzsenters produksjonssamarbeid med Russland. Gjennom Nordområdesatsingen har jazzsenteret et økt fokus på produksjonssamarbeid med det russiske jazzmiljøet. Jazzsenteret besøker Russland igjen i desember, og da med produksjonen Arctic Mood.

Turné:

27.1011, Rimski Korskakov Conservatory, St. Petersburg
28.10.11 JFC – Jazzclub, St.   Petersburg
29.10.11 Sheremetiev Palace, St. Petersburg
30.10.11 Butman Club, Moskva

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Uke 44: Flukten

Det som startet som en jam mellom venner har nå blitt til en av Norges favoritt jazzgrupper! Flukten har siden bandets oppstart rukket å spille hele 30 konserter både i og utenfor Norge. Debutalbumet “Velkommen håp” fra 2021 – har høstet lovord blant landets jazzkritikere. Morgenbladets anmelder skriver at det“… oser av grensesprengende frihetssøken og […]

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!