Nyheter

New York is Now! – Antonio Sanchez og Joey Calderazzo på turné i Nord-Norge

New York is Now! – Antonio Sanchez og Joey Calderazzo på turné i Nord-Norge

Samarbeidet mellom Tromsø, Narvik og Sortland gjør at klubbene har booket to amerikanske jazzgrupper som kommer ens ærend for å opptre i Nord-Norge: Antonio Sanchez Band og Joey Calderazzo.

Det nordnorske samarbeidsprosjektet New York Now har også resultert i at turnéen er
utvidet, slik at de amerikanske gruppene får også spilt på den Nasjonale Jazzscene i Oslo.

Første mann ut er en trommis i særklasse. Antonio Sanchez har vunnet USAs høythengende Grammyprisen hele tre ganger. I dag bor han i New York og er en av de mest ettertraktede slagverkere i byen, for å ikke si på den internasjonale jazzscene. Sanchez har opptrådd og utgitt plater sammen med en rekke jazzstjerner – bl.a.  Pat Metheny Group, Chick Corea, Chris Potter, David Sanchez, Michael Brecker, Toots  Thielmans og mange flere. Med seg har han ettertraktede David Binney (sax), og fremadstormende John Escreet (piano) og Matt Bewer (bass), et knippe at New Yorks mest spennende musikere. Antonio Sanchez byr på melodiøs, moderne jazz, med et ypperlig trommespill i sentrum av det hele. Han regnes allerede som en levende legende på sitt felt. Og han kommer til Tromsø 23.oktober, Narvik 25.oktober og på Sortland 27.oktober!

JOEY CALDERAZZO, et framragende fenomen blant jazzpianister i dag, har vist seg å
være en av verdens fremste nye artister. Hans energi, teknikk og utømmelig fantasi preger konsertene som publikummere verden over har uttrykt stor begeistring for. Calderazzo kommer fra en musikalsk familie og begynte å studere klassisk piano i en alder av 7 år. Ti år senere valgte han jazz som medium og begynte allerede som tenåring å opptre med New York jazzmusikere. Da han fylte 24 år ble han pianist i Michael Brecker Quintet.

Som komponist og pianist på Breckers TALES FROM THE HUDSON og TWO BLOCKS FROM THE EDGE utviklet han et aktivt samarbeid med Branford Marsalis, og han ble i 1998 permanent medlem i Marsalis gruppe BUCKSHOT LE FONQUE.

In 2003, etter nesten to tiår som pianist med flere av jazzens storheter, bestemte
han for å gå sin egen vei som artist, som resulterte i flere turneer i utlandet, bl.a. i Europa i 2006.

Joey Calderazzos musikk representerer en symbiose mellom klassisk musikk og
flerfoldige historiske jazzstiler, og hans samarbeid med Branford Marsalis har
vunnet han en vedlfortjent plass blant de aller beste jazzpianister i vår tid.

Joey Calderazzo Trio spiller i Tromsø 3.november, på Sortland fredag 4. november og Narvik 6.november.

pressemelding, Tim Challman, p.r. ansvarlig Sortland Jazz- og Viseklubb, mob. 47 84 37 40

Fra forsiden

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!

Nyheter

Ellen Andrea Wang og Ensemble Ylajali.

Når en av våre aller beste jazzbassister her til lands komponerer musikk til Magnificat-teksten i Marias Lovsang, gjøres det med stor bravur. Ellen Andrea Wang har komponert det mesterlige verket Magnificat i 10 deler for kvinnekor, kontrabass og saksofon.