Nyheter

Fliflet/Hamre og CSSE turnerer Finnmark

Nordnorsk Jazzsenter har invitert Christianssand String Swing Ensemble og Bergensduoen Fliflet/Hamre til Finnmark 5. – 8. oktober. Sammen vil de to energiske ensemblene by på en annerledes konsertopplevlse hvor alt kan skje.

Etter et møte på Polarjazz på Svalbard og en uttrykksfull dobbelkonsert med de to ensemblene i den russiske gruvebyen Barentsburg, begynte ideen om et musikalsk samarbeid å se dagens lys. I første omgang med Gabriel Fliflets deltakelse på Christianssand String Swing Ensemble nye plate i 2009, og nå som et felles musikalsk samarbeid med de to ensemblene.

En uforutsigbar og spennende konsertopplevelse
Både Christianssand String Swing Ensemble og Fliflet/Hamre er kjent for energiske og underholdene konserter. Begge ensemblene henter inspirasjon og materiale fra flere deler av verden og bruker mye tid på å videreutvikle og arrangere om musikken. Karakteristiske tolkninger blandet med egne komposisjoner og musikalsk driv kjennetegner begge ensemblene. Når de nå går på scenen sammen vil ensemblenes likheter og ulikheter være oppskriften på en spennende og annerledes konsertopplevelse. Fra råe balkantoner til hardtsvingende django-rytmer og lokale spesialiteter fra Vest- og Sørlandet.

Kritikerrost fyrverkeri
Christianssand String Swing Ensemble er nå inne i sitt tolvte år. Ti-års jubileumet i 2009 ble grundig feiret med ny kritikerrost plate og jubileumsturné med 20 konserter i hele Norge. Med ingrediensene sigøynerjazz, franske chansons, amerikansk jazz, opera, og en kvart kilo sirkusmusikk, blir møtet med bandet en uforutsigbar og annerledes affære. Christianssand String Swing Ensemble har gjennom sine innholdsrike konserter opparbeidet seg et ry som et av landets mest spesielle og originale liveband.  ”Alt fyrverkeri er som kjent forbudt å fyre opp innendørs. Men CSSE har fått dispensasjon i Glenghuset denne kvelden!” Robert Norman Festivalen, 2009

Foketoner, rytmefest og allsang
I Fliflet/Hamres musikk står lekelyst og innlevelse sentralt, og det meste kan skje: Rå balkantoner slynges ut mellom svenske religiøse folketoner, jødiske tristesser og hardtsvingende festmusikk fra Texas. Publikum trekkes med på værbitt norsk allsang – og Harald Sæverud havner på 9-takts kalas hos serbiske sigøynere. Iblant lar Ole Hamre trommene hvile og lager vakker og uhørt musikk på gryter eller melodika, – eller lager rytmefest med sin helt spesielle stepping.

Turnerute:
5. oktober               Hammerfest
6. oktober               Vadsø
7. oktober               Kirkenes
8. oktober               Kjøllefjord

Fra forsiden

Nyheter

Uke 44: Flukten

Det som startet som en jam mellom venner har nå blitt til en av Norges favoritt jazzgrupper! Flukten har siden bandets oppstart rukket å spille hele 30 konserter både i og utenfor Norge. Debutalbumet “Velkommen håp” fra 2021 – har høstet lovord blant landets jazzkritikere. Morgenbladets anmelder skriver at det“… oser av grensesprengende frihetssøken og […]

Nyheter

Hackney Colliery Band

Brasstrøkk fra de Britiske øyer! Musikkfest for familien på tvers av aldre og sjangre!