Nyheter

Jazz i Bodø

Med parade gjennom Bodø sentrum går startskuddet for Bodø Jazz Open på ettermiddagen onsdag 24.januar. Den ferske jazzfestivalen arrangeres for andre gang, og på programmet står sterke navn som Marilyn Mazur, Jaga Jazzist, Audun Kleive, Hilde Marie Kjersem, Arve Henriksen og Jan Gunnar Hoff (bildet).

Jan Gunnar Hoff er tilbake med et helt nytt band på Bodø Jazz Open 2012. Et europeisk stjernelag skal framføre hans nye verk “LIVING”, som det stilles store forventninger til. Hoff har med seg Marilyn Mazur, Anders Jormin og Arve Henriksen når verket framføres i Bodø Kulturhus fredag 27. januar.

Jaga på Sinus
Forventninger er det nok også knyttet til Jaga Jazzist som nylig gjorde furore på USA-turné. Med sine ti musikere og fire album har Jaga Jazzist vært et av de sentrale gruppene i fusjonen mellom jazz og elektronisk musikk, i tillegg til at medlemmene har vært engasjert i en lang rekke musikalske sideprosjekter og ofte bidratt på plateinnspillinger med andre musikere. Jaga Jazzist spiller på Sinus torsdag 26. januar.

Bodø Jazz Open kan ellers by på blant annet Larry Carlton Quartet, Audun Kleive, Tore Johansen “Open Minds”, Hilde Marie Kjersem, 120 Days, Your Headlights Are On og egen barnejazz. Hele programmet finner du her.

Lange jazztradisjoner
Bodø Jazz Open ble stiftet høsten 2010 av Jan Gunnar Hoff, Tore Johansen og Erik Johansen. Bodø hadde i 1921 en av landets aller første jazzgrupper, Bodø Jazz Band. Etableringen av BODØ JAZZ OPEN i 2011 markerte dermed et solid 90-års jubileum for rytmisk musikk og jazz i Bodø. Byen har lange tradisjoner på dette området og stifterne mente tiden var moden for en dedikert jazzfestival i Bodø. I 2012 arrangeres festivalen 25. – 28. januar.

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]