Nyheter

Jazz i Bodø

Med parade gjennom Bodø sentrum går startskuddet for Bodø Jazz Open på ettermiddagen onsdag 24.januar. Den ferske jazzfestivalen arrangeres for andre gang, og på programmet står sterke navn som Marilyn Mazur, Jaga Jazzist, Audun Kleive, Hilde Marie Kjersem, Arve Henriksen og Jan Gunnar Hoff (bildet).

Jan Gunnar Hoff er tilbake med et helt nytt band på Bodø Jazz Open 2012. Et europeisk stjernelag skal framføre hans nye verk “LIVING”, som det stilles store forventninger til. Hoff har med seg Marilyn Mazur, Anders Jormin og Arve Henriksen når verket framføres i Bodø Kulturhus fredag 27. januar.

Jaga på Sinus
Forventninger er det nok også knyttet til Jaga Jazzist som nylig gjorde furore på USA-turné. Med sine ti musikere og fire album har Jaga Jazzist vært et av de sentrale gruppene i fusjonen mellom jazz og elektronisk musikk, i tillegg til at medlemmene har vært engasjert i en lang rekke musikalske sideprosjekter og ofte bidratt på plateinnspillinger med andre musikere. Jaga Jazzist spiller på Sinus torsdag 26. januar.

Bodø Jazz Open kan ellers by på blant annet Larry Carlton Quartet, Audun Kleive, Tore Johansen “Open Minds”, Hilde Marie Kjersem, 120 Days, Your Headlights Are On og egen barnejazz. Hele programmet finner du her.

Lange jazztradisjoner
Bodø Jazz Open ble stiftet høsten 2010 av Jan Gunnar Hoff, Tore Johansen og Erik Johansen. Bodø hadde i 1921 en av landets aller første jazzgrupper, Bodø Jazz Band. Etableringen av BODØ JAZZ OPEN i 2011 markerte dermed et solid 90-års jubileum for rytmisk musikk og jazz i Bodø. Byen har lange tradisjoner på dette området og stifterne mente tiden var moden for en dedikert jazzfestival i Bodø. I 2012 arrangeres festivalen 25. – 28. januar.

Fra forsiden

Nyheter

Ingen vaksine hjelper

I disse influensavaksine-tider advarer Arvid Martinsen: - Mot The Funk Disease er det ingen ting som hjelper.

Nyheter

Tildelinger 3. kvartal 2018

Nordnorsk Jazzsenter har tildelt kr 107.000,- i støtte til ulike prosjekter og turnéer innen jazzfeltet i Nord-Norge for tredje kvartal 2018.