Nyheter

Ad Lib Jazzklubb klar med sitt vårprogram

Det blir en variert jazzvår i Bodø. Sterke nasjonale jazznavn, nytt fra nordnorske artister og mye gøy for Jåzzonger.

I februar kommer Spellemannsnominerte Susanna med fullt band på Sinus. Mange av landets aviser hadde hennes siste album på listen over fjorårets beste og i følge Chicago Reader har hun laget et mesterverk.

I mars kan en høre nytt og spennende materiale fra nordnorske artister når Sigrid Brennhaug presenterer sitt prosjekt En pose gott hvor Jaques Brell er oversatt til nordnorsk, og Andreas Håkestad fra Bodø presenterer sitt helt nyskrevne verk Himmellys som er inspirert av Oscar Bodøgaards malerier.

April byr på jazz i Coltrane-tradisjonen når Knut Riisnæs Kvartett inntar Sinus og fengende popjazz med Chili Vanilla med Andreas Ulvo.

I mai byr vi på en storslått sesongavslutning med Kirsti Huke, Ola Kvernberg og Erik Nylander med NOSO Sinfoniettaen. Trioen gav i 2015 ut platen Rags and Silks med kjente låter fra blant andre ABBA, Nick Cave og The Beach Boys i helt ny innpakning. Til dette prosjektet har Ola Kvernberg skrevet helt nye arrangement for NOSO Sinfonietten og vi kan love en vakker, stemningfull og storslått konsertopplevelse.

Bodøs Jåzzonger skal virkelig få svinge seg på jazzklubben i vår. Først ut er en helt egen festival på Stormen Bibliotek med masse konserter, kunstutstilling, dansekurs, lydjakt, låtverksted og mye mer når JåzzOngene inviterer til Hjemme alene-fest. I mars blir det vokalmoro når Musikk på tvers inntar scenen på Sinus og i april blir vi invitert med til New Orleans sammen med trioen The Second Line.

Jazz på lørdag på Piccadilly blir det fremdeles en gang i måneden og i vår er det Bent Lindahl, Louise og Arne, Knut Folkestad, Ann-Iren Hansen og John-Kåre Hansen som står bak spakene.

Fra forsiden

Nyheter

Kåre Kolve Fusion Quintet

Solskinn, palmesus, lange kritthvite strender og tropisk varme slår imot oss når Kåre Kolve og flere av Norges desidert beste musikere leverer oss 80-tallsinspirert Jazz-funk-fusion i april. Etter mange aktive år som utøvende frilansmusiker har saksofonisten og bandlederen Kåre Kolve tatt turen tilbake til sin egen ungdomstid på 1980-tallet. Hans nye band Fusion Quintet serverer […]

Nyheter

Tildelinger 1.kvartal 2024

Vi setter i gang året 2024 med tildelinger til turnéer, prosjekter og innspillinger. Programrådet i Nordnorsk Jazzsenter har nok en gang gått gjennom en bunke med gode og varierte søknader som søker støtte til flotte prosjekter rundt omkring i landsdelen. Denne runden ble det fordelt 71.000 kr til ulike prosjekter som skal gjennomføres i løpet […]