Nordnorsk Jazzsenter er et regionalt produksjons- og kompetansesenter for jazz i Nord- Norge.

farger

Nyheter

Stor satsing på barnejazz med JåzzOngan

Nordnorsk Jazzsenter med musikk og moro for nordnorske JåzzOnger.

Av: NNJS

13.04.2016 Comments Off

Hva er vel mer uforutsigbart, kravstort og engasjerende enn et konsertpublikum bestående av musikkinteresserte barn? Nettopp derfor er improviserende jazzmusikere de perfekte til å holde slike konserter: Ingen andre musikere har så god evne til å kommunisere med små publikummere og endre konsertmanus etter de krav og ønsker som kommer fra salen. Jazzkonserter for barn har også vist seg å bli store suksesser på klubber og festivaler rundt om i landet, og er til stor glede både for musikkinteresserte barn og arrangører som ønsker et større publikum.

Nettopp derfor ønsker Nordnorsk Jazzsenter å satse på barnejazz og hjelpe store og små arrangører rundt om i landsdelen å arrangere konserter for barn. Vi har da utviklet konseptet JåzzOngan som er konserter for barn i Nord-Norge – eller nordnorske Jåzzonger om du vil. I samarbeid med kommunikasjons-byrået Riktig Spor i Bodø er det utviklet en grafisk profil som kan brukes til plakater, annonser og diverse effekter av arrangører i nord. I tillegg vil Nordnorsk Jazzsenter arrangere årlige turneer med barneproduksjoner som tilbys arrangører i Finnmark, Troms og Nordland.

Konseptet JåzzOngan lanseres 19. juni i Harstad på Festspillene i Nord-Norge. Da med konsert med det prisvinnende svenske bandet Jazzoo og diverse barneaktiviteter, samt et faglig program rettet mot konsertarrangører. Til lanseringen kommer blant andre Håvard Paulsen fra NRK Super og Ingeborg Lunde Vestad som har doktorgrad i musikkformidling til barn.
I løpet av høsten skal Jazzoo på turné i Nord-Norge i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

Comments are closed.

Tilbake til toppen

Design og kode | Dekode