Nyheter

Hjemreise med sterke følelser

– Dette blir som å komme hjem. Følelsesladet og utrolig hyggelig, sier Guro von Germeten. ”Hun med det røde trekkspillet” legger ut på en omfattende Nord-Norge-turné i januar. – Det gleder vi oss veldig til, sier hun.

Av SVEIN SNEFJELLÅ

Guro von Germeten kalles gjerne en kvinnelig Tom Waitz, en Kate Bush på Edith Piaf-piller, eller lillesøsteren til Kaizers Orchestra. Hun tar med seg fullt orkester med fem medspillere på turneen.
– Det er vanskelig å sette musikken vår i bås. Den er en smeltedigel av lidenskap, mye temperament, et snev av Balkan, Piaf og Waitz. Og visesang, sier hun.

FRA HAMMERFEST
Von Germeten er født i Hammerfest og bodde der de første fem årene av livet sitt.
– Det er derfor jeg ser på denne turneen som en slags hjemreise. Og med meg i bagasjen har jeg en datter på ni måneder og en dansk mann som nok aldri har opplevd elementene på den måten vi gjerne gjør det i Finnmark, snø, mørketid og nordlys. Jeg håper å få vist mine to kjære alt dette, sier hun.
– Og så er det møtet med Nordnorsk Jazzsenter som jeg opplever som veldig profesjonelt og godt. Det er første gang jeg samarbeider med et regionalt jazzsenter og det lover godt, sier hun.

TRAVELT
Trekkspilleren, komponisten og bandlederen har travle dager, selv om hun egentlig er inne i en slags mammapermisjon. Det sier sitt om aktiviteten at datteren hadde besøkt ti land før hun var et halvt år. Når vi snakker med Guro von Germeten, har hun nettopp landet i Tyskland der hun skal spille fire konserter i denne omgang med en triovariant.
– Det har vært mye Tyskland i høst og opp gjennom tidene, og det blir nok en tur til, før kursen settes nordover i Norge i januar. Så skal jeg gjøre en soloforestilling på det Norske Teater på fredag. Bare meg og trekkspillet. Tilbake til start, om du vil, Så blir det nok også noen eventer og enkeltkonserter før vi forhåpentligvis kan slappe litt av mot jul, sier hun.

PRIS
I 2014 ble Guro von Germeten tildelt Prøysens kunstnerstipend. Det resulterte i platen ”Jeg fant en bit av deg” som kom i fjor høst, den tredje platen for hennes vedkommende, og den første på norsk.
– Det var en utfordring. Det norskspråklige og mammarollen gjorde at jeg måtte ta en alvorsprat med meg selv og mine demoner om fortid, nåtid og framtid, sier hun.

Turneen i nord arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter og starter i Kjøllefjord mandag 25. januar, neste dag i Vadsø, de følgende dagene på Sortland og Hemnes før turneen avsluttes i Bodø fredag 29. januar med Ad Lib og Bodø Jazz Open som medspillere.

– Vi tar med oss materiale fra alle tre platene på turneen og ser voldsomt fram til å komme nordover, komme hjem, sier Guro von Germeten.

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]