Nyheter

Med taktstokk og pekestokk

Det er ikke greit å stenge Bernt Moen inne i en musikalsk bås. Han har bakgrunn fra Shining og er velkjent i metallkretser. Han har medvirket på rundt 140 plateinnspillinger innenfor de fleste musikalske sjangerne. Han er 1. amanuensis i musikk ved Universitetet i Agder. Og nå i november kommer han til Nord-Norge med jazztrioen BWM.

AV SVEIN SNEFJELLÅ
– Vi har faktisk ikke spilt nord for Trondheim før, så dette gleder vi oss veldig til, sier pianisten fra Sørlandet. Med seg i trioen har han Roger Williamsen på kontrabass og Klaus Blomvik på trommer. De to siste er fra Sunnmøre.

– Blomvik, Williamsen, Moen. Det blir BWM. Jazzfolk mangler fantasi når det gjelder band-navn, ler Moen.

Og googler du trioen på nett, får du opp en rekke tilbud på bilrekvisita.

– Jeg vet det. Det er litt dumt. Vi selger ikke bildeler. BWM Trio har faktisk utgitt to plater som er blitt godt mottatt.

60-TALLET
– Vi spiller litt 60-tallspreget jazz med innslag av moderne elementer, sier pianisten og forsikrer at han ikke har noe akademisk anslag på tangentene når han setter seg til pianoet.

– Nei, slett ikke. Du må ha noe ekte å komme med, noe å fortelle når du spiller. Det akademiske tar vi i forelesningssalen, sier Moen.
Men fordi han har den formelle bakgrunnen benytter Nordnorsk Jazzsenter anledningen i Bodø til å invitere musikkstudenter og andre interesserte på ”Clinic” halv fem på ettermiddagen før konserten på Sinus. En spesiell fordypningsstund for de som driver med musikk.
Bernt Moens akademiske forankring gjør også at ansatte og studenter ved det som fortsatt er Universitetet i Nordland har gratis adgang til selve konserten.

ALL SLAGS MUSIKK
– Jeg synes det er moro med all slags musikk, sier Bernt Moen.

Han har turnert verden rundt med for eksempel Mange Furuholmen, Lene Marlin, Vinnie, Bobbysocks, Secret Garden, Enslaved, Annbjørg Lien, Jan Erik Vold og en rekke mer tradisjonelle jazznavn.
BWM Trio er betegnet som en juvel som garantert tar deg videre et sted.
– Jeg har hørt mye bra om Stormen, konserthuset og nye Sinus, så dette blir spennende, sier Moen.
Trioen fortsetter til Tromsø dagen etter og så videre til Hemnesberget. Trioen skulle også ha spilt i Sandnessjøen, men konserten der måtte dessverre avlyses.

Turneen arrangeres i samarbeid med Nordnorsk Jazzsenter.

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Duoen lager tekster både på engelsk og dialekt og de blir sunget av to musikere med ild i hjertet! Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg en konsert med både små hverdagsbilder og store følelser. […]