Nyheter

Hun som sang Per Sandberg stum

Vokalisten og komponisten Anja Eline Skybakmoen og bandet hennes er klar for Nordland. Uten at det var planlagt, er hun artisten som har klart det få politikere har maktet, å gjøre Frp-nestleder Per Sandberg stum.

Av SVEIN SNEFJELLÅ

– Huff. Det var slett ikke meningen og litt grusomt. Og jeg var på ingen måte klar for det medietrykket som fulgte. Jeg tenkte bare at jeg som en litt ukjent artist skulle synge en sang jeg hadde vunnet pris for, min versjon av Raga Rockers ”Noen å hate”, sier hun.

Anledningen var en debatt Dagblad-TV skulle ha mellom Per Sandberg og SVs Audun Lysebakken om flyktning- og asylpolitikken. Sandberg og rådgiveren hans reagerte sånn på ”En å hate” at de forlot scenen.

– Det var jo forferdelig synd, da. Og jeg tror egentlig at de likte sangen min, ler Anja Skybakmoen.

PROPELLFLYTURNÉ
– Vi gleder oss voldsomt til å turnere i Nordland, og det har vi gjort lenge, sier hun.

– Vi turnerer ganske mye til tider. Men vi har ikke vært mye i Nord-Norge. Heldigvis drar vi nå på det vi kaller ”Propellflyturneen” vår, sier hun.

Turneen starter på Sortland tirsdag 20. oktober. Neste dag spiller de i Sandnessjøen, 22. oktober i Bodø, så i Brønnøysund før reisen avsluttes i Mo i Rana lørdag 24. oktober.

Det er Nordnorsk Jazzsenter som arrangerer turneen.

HOLDT SAMMEN
Med seg har Anja Eline Skybakmoen David Aleksander Sjølie på gitar, Ivar Loe Bjørnstad på trommer, Sebastian Haugen på bass og Kim-Erik Pedersen på saksofon.

– Det er et koselig band å spille og reise sammen med. Og vi har holdt sammen siden 2008. Jeg dannet bandet mot avslutningen av utdanningen min på Musikkhøgskolen fordi jeg hadde lyst til å spille min egen musikk på avslutningskonserten. Så har vi bare fortsatt, sier hun.

KRITIKERROST
I 2013 ga Anja Eline Skybakmoen ut sin første plate ”We’re the Houses” som fikk strålende kritikker. Nå har hun nettopp kommet med ”Echoes” i Tyskland og Norge. Også den platen er mottatt med jubel.

– Og vi kommer til å spille mye fra den på turneen, sier hun.

– Musikken min er rytmisk, fattbar og låtbasert. Jazz er kanskje en mer villedende merkelapp enn veiledende. For det jeg lager, peiler seg ganske mye inn på pop, med basis i sterke melodier og groove.

Og, som sagt, vi gleder oss voldsomt til å kommer til Nordland og er svært spillelystne, sier Anja Eline Skybakmoen.

Fra forsiden

Nyheter

Kåre Kolve Fusion Quintet

Solskinn, palmesus, lange kritthvite strender og tropisk varme slår imot oss når Kåre Kolve og flere av Norges desidert beste musikere leverer oss 80-tallsinspirert Jazz-funk-fusion i april. Etter mange aktive år som utøvende frilansmusiker har saksofonisten og bandlederen Kåre Kolve tatt turen tilbake til sin egen ungdomstid på 1980-tallet. Hans nye band Fusion Quintet serverer […]

Nyheter

Tildelinger 1.kvartal 2024

Vi setter i gang året 2024 med tildelinger til turnéer, prosjekter og innspillinger. Programrådet i Nordnorsk Jazzsenter har nok en gang gått gjennom en bunke med gode og varierte søknader som søker støtte til flotte prosjekter rundt omkring i landsdelen. Denne runden ble det fordelt 71.000 kr til ulike prosjekter som skal gjennomføres i løpet […]