Nyheter

Jazzstjerne på turné med nordnorske musikere

Etter tidligere samarbeid med Fred Glesnes returnerer den amerikanske trompetisten Randy Brecker til Norge og Nord-Norge for å turnere med Glesnes/Medby Quintet. Turnéstart i Sandnessjøen 12. februar.

Turnéen starter i Sandnessjøen torsdag 12. februar og avsluttes i Oslo på Nasjonal Jazzscene onsdag 18. februar. I løpet av turnéen skal bandet også innom Bodø, hvor Nordnorsk Ungdomsstorband får gleden av å spille konsert med Brecker som solist hvor repertoaret består av Brecker Brothers-låter som de har forberedt seg til gjennom tre samlinger i løpet av seks måneder.
– Det duket for en unik opplevelse for det nordnorske jazzpublikummet, sier daglig leder i Nordnorsk jazzsenter, Ulla- Stina Wiland. Det er Nordnorsk jazzsenter som står bak turneen.

Jazztrompetisten og komponisten Randy Brecker har i fire tiår vært med på å forme lyden av jazz, R&B og rock. Han har blant annet høstet fem Grammy-priser for sitt arbeid. Han har bidratt på flere hundre album og samarbeidet med artister som Jaco Pastorius, James Taylor, Bruce Springsteen, Frank Sinatra, Steely Dan og Frank Zappa m.fl. Han er også godt kjent fra gruppa Brecker Brothers hvor han spilte med sin bror Michael Brecker hvor de utviklet selve jazz/rock/fusion-begrepet. Fred Glesnes har tidligere samarbeidet med Brecker og spilte med Tromsø Storband og på platen til Glesnes forrige kvartett.

Turnérute:
12. februar – Sandnessjøen
13. februar – Mo i Rana
14. februar – Tromsø
15. februar – Bodø
16. februar – Kjøllefjord
17. februar – Alta
18. februar – Oslo (Nasjonal Jazzscene)

Randy Brecker — Trompet
Fred Glesnes — Saksofon
Stein Medby — Gitar
Åsmund W. Eriksson — Bass
Eirik Fjelde — Tangenter
Ole Morten Indigo Lekang — Slagverk

 

Fra forsiden

Nyheter

Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik

Det er lett å forelske seg i de umiddelbare låtene. Liv Andrea Hauge og Øystein Herkedal Hegvik skriver tekster både på engelsk og dialekt. Duoen tar med seg et eminent band og fremfører musikk med ild i hjertet. Det er både mykt og gripende i landskapet der jazz møter pop, og vi kan love deg […]

Nyheter

Maciej Obara Quartet – Frozen Silence

Da pandemien traff verden for litt siden, dro den polske saksofonisten Maciej Obara tilbake til de dramatiske landskapene i Karkonosze-regionen i det sørvestlige Polen, der hans familie stammer fra, for å komponere ny musikk.Nå tar kvartetten endelig turen opp til Nord-Norge for å spille låter fra bandets tredje utgivelse –Frozen Silence. Obara og pianist Dominik […]